top
 

space
home
space
wat is een gebitsprothese
spacespace
nieuwe gebitsprothese
spacespacespace
werkzaamheden
space

Prothese op Implantaten
space
Vergoedingen
space
Tarieven
spacespace
ONT
space
contact

space
links


spacer

space
 button Vergoedingen

Volledige gebitsprothese
De volledige gebitsprothese zit in de basisverzekering en wordt voor minimaal 75% vergoed door de zorgverzekeraar. Dit betekent dat de patiënt een eigen bijdrage heeft van 25%. Deze 25% wordt betaald aan de Tandprotheticus, de patiënten die hiervoor aanvullend verzekerd zijn kunnen dit bedrag declareren bij de zorgverzekeraar.

Partiële prothese
De partiële prothese(gedeeltelijke prothese) zit in de aanvullende verzekering, tussen zorgverzekeraars onderling kunnen behoorlijke verschillen in vergoedingen voorkomen. Wij raden u aan in uw polisvoorwaarden te kijken of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Klikgebit
Eigen bijdrage voor een implantaat gedragen gebitsprothese per kaak bedraagt €125,- . Dit geldt voor elke verzekeringsmaatschappij.

Reparaties

Reparaties aan de volledige gebitsprothese wordt 100% vergoed door de zorgverzekeraar. Reparaties aan de partiële prothese (gedeeltelijk prothese) worden rechtstreeks betaald aan de Tandprotheticus, patiënten die aanvullend verzekerd zijn kunnen dit bedrag bij hun zorgverzekeraar declareren. 

Rebasen
Een rebasing (een nieuwe laag aanbrengen in uw huidige gebitsprothese, waardoor deze beter past) wordt 100% vergoed door de zorgverzekeraar, ook dit zit in het basispakket. Dit bedrag kan in veel gevallen door de Tandprotheticus rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden.
Rebasen van de partiële prothese worden rechtstreeks betaald aan de Tandprotheticus, patiënten die aanvullend verzekerd zijn kunnen dit bedrag bij hun zorgverzekeraar declareren

Tussen zorgverzekeraars onderling kunnen behoorlijke verschillen in vergoedingen voorkomen. Het is om die reden raadzaam om in uw polisvoorwaarden te kijken of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.
Natuurlijk kunt u ook met ons contact opnemen, zodat wij u de gewenste informatie kunnen geven, of het nodige voor u kunnen uitzoeken.

 

 

spacer